Getmjölkstvål

Getmjölks tvål för mogen hud, löddrar med ett tjock härligt lödder som stimulerar huden på djupet.
Getmjölkstvål för mogen hud, löddrar med ett tjock härligt lödder.

Denna getmjölkstvål är anpassad för mogen hud och den är bara så super. Den löddrar med ett tjock segt lödder som biter sig fast i huden. Man känner verkligen hur den jobbar när man massera in den, det prickar och sticker, det är som de bioaktiva växtextrakten penetrerar huden. Jobbar man in den och massera runt i ca 5 min får man en riktig fin exfolliering och det ser man i handduken när man torkar ansiktet. Detta är helt perfekt för en mogen hud där man vill ha huduppstramning, tonutjämning och stimulans. Trots tvålen aktivitet i huden så känner man sig inte torr och det är det naturliga glycerinet i getmjölken som återfukta och ger en skyddande barriär.

Handgjord getmjölkstvål med ekologisk- oljor och växtextrakt.
Handgjord getmjölkstvål med ekologisk- oljor och växtextrakt.

Tvålen består av 100% ekologiska oljor och växtextrakt, samt helt obehandlad getmjölk. Alltså nästan 100% ekologisk, getmjölken inte är ekologisk certifierade men ändock från getter som lever ett fridfullt liv och betar ur naturens skafferi utan besprutning, konstgödsel och onaturliga jordbruksmetoder.

Handgjord getmjölkstvål fördelar kontra industritillverkad?

I industritillverkade hårdtvålar är det mjukgörande glycerinet ofta borttaget då det är så dyrt och värdefullt. Detta hamna i exklusiva hudvårdsprodukter och istället har man tillsatt uttorkande ämnen i den industri tillverkade tvålen. Detta har bidragit till att tvål felaktigt fått dåligt rykte som uttorkande. I en handgjord tvål och gärna en på getmjölk finns det värdefulla fuktgivande glycerinet självklart bevarat.

Sköt om din kallrörda getmjölkstvål

Förvara alltid din getmjölkstvål på ett tvålgaller eller i en tvålkopp så lever den mycket längre. Den vill gärna rinna av och bli torr mellan gångerna 🙂 Om du låter en getmjölkstvål ligga i vatten kommer den sakta att smälta bort.

#ingaparabener #ingaplastförpackning #naturlighudvård #plastbanta #getmjölkstvål #mogenhud #ekologiskhudvård #ekohudvård