Getracks ugnsstekta med örter & chiliolja
En absolut vinnare om du vill imponera med dina matlagningskunskaper. Detta recept är mycket enkelt och lagat på ett rustikt vist. Man kan såklart lägga mer finess bakom och putsa benen rena från kött, marinera över natt o.s.v.
Getkött recept på getracks
Så här tillagar du getracks;
- Räkna 4-6 getracks per person.
- Om köttet är fryst låt det få tina långsamt i kylen.
- Gnid köttet med en blandning av rörsocker, salt och grovmalen svartpeppar. Blandning; 1 dl rörsocker, 3 tsk salt och 3 krm grovmalen svartpeppar.
- Lägg det kryddade köttet på en långpanna. Strö över pressad vitlök och hackad färsk koriander, eller använd annan färsk ört t.ex rosmarin eller timjan.
- Ringla lite chiliolja över köttet och toppa till sist allihop med tunt skurna smörklickar.
- Ställ långpannan med köttet mitt i ugnen och lägg en annan långpanna över som ett lock.
- Stek i 1200C i ca 2-2,5 h. Stäng av ungen och låt köttet vila lite i
- eftervärmen innan servering.
Försäljning av getkött
Vi har försäljning av getkött och chark av getkött i vår gårdsbutik. För att se våra öppettider i gårdsbutiken och adress/kartat klicka här >>>