Prislista getkött

Du kan även ladda ner vår prislista som en PDF-fil här; Prislista_getkött_vitageten

Prislista fryst vakuumförpackat getkött

Getfärs 180 kr/kg

Getfärs ger en extra fin smak till köttbullar, lasagne och köttfärssås. Lasagnen blir rik och fyllig i smaken om man tillagar med getmjölk och getost.

Getkotletter med ben 170 kr/kg

Getkotletter är superläckra att grilla eller steka. Gott tillbehör är en enkel tomat och gurksallad toppad med getost. Tips; gnid köttet med en blandning av salt, pressad vitlök och dina favoritörter. Låt köttet ligga och dra med örtblandningen i rumstemperatur ca 1 h innan tillagning.

Getstek med ben, 190 kr/kg

Getstek är underbar att steka i gjutjärnsgryta med lock i ugnen 3-4 timmar vid ca 2000C . Gärna med rött vin, vitlök, lök, morötter, äpple, rosmarin, salvia och timjan. Blir supermört och läckert. Tips; använd de sönderkokta grönsakerna till sås. Ta de sönderkokta grönsakerna och kokspadet som blivit i grytan. Lägg det i en gryta, lägg i en buljongtärning, lingonsylt och grädda enligt behag. Låt det koka upp. Sätt i stavmixen i såsen och mixa till en jämn sås. Låt koka upp igen, nu har du en underbar sås.

Getbog med ben, 190 kr/kg

Getbog är underbar att steka i gjutjärnsgryta med lock i ugnen 3-4 timmar vid ca 200°C. Gärna med rött vin, vitlök, lök, morötter, äpple, rosmarin, salvia och timjan. Blir supermört och läckert. Tips; använd de sönderkokta grönsakerna till sås. Ta de sönderkokta grönsakerna och köttspadet som blivit i grytan. Lägg det i en gryta, lägg i en buljongtärning, lingonsylt och grädda enligt behag. Låt det koka upp. Sätt i stavmixern i såsen och mixa till en jämn sås. Låt koka upp igen, nu har du en underbar sås.

Getbringa med ben, 170 kr/kg

Getbringa är som revben, superläcker att grilla. Gott tillbehör är en enkel tomat och gurksallad toppad med getost. Tips; gnid köttet med en blandning av salt, pressad vitlök och dina favoritörter. Låt köttet ligga och dra med örtblandningen i rumstemperatur ca 1 h innan tillagning.

Getlägg med ben, 190 kr/kg

Getlägg är underbar att steka i gjutjärnsgryta med lock i ugnen 3-4 timmar vid ca 200°C. Gärna med rött vin, vitlök, lök, morötter, äpple, rosmarin, salvia och timjan. Blir supermört och läckert. Tips; använd de sönderkokta grönsakerna till sås. Ta de sönderkokta grönsakerna och köttspadet som blivit i grytan. Lägg det i en gryta, lägg i en buljongtärning, lingonsylt och grädda enligt behag. Låt det koka upp. Sätt i stavmixern i såsen och mixa till en jämn sås. Låt koka upp igen, nu har du en underbar sås.

Gethalsskiva med ben, 170 kr/kg

Halsskiva av get är superläckert att grilla eller steka. Gott tillbehör är en enkel tomat och gurksallad toppad med getost. Tips; gnid köttet med en blandning av salt, pressad vitlök och dina favoritörter. Låt köttet ligga och dra med örtblandningen i rumstemperatur ca 1 h innan tillagning.

Getsida benfri, 170 kr/kg

Getsida är benfri och underbar till grytbitar eller att steka i gjutjärnsgryta med lock. Tips; gnid köttet med en blandning av salt, pressad vitlök och dina favoritörter. Låt köttet ligga och dra med örtblandningen i rumstemperatur ca 1 h innan tillagning.

Getsadel med ben, 180 kr/kg

Getsadel ska brynas och sedan steka länge och långsamt antigen i gjutjärnsgryta eller under folie i långpanna. 1000C i 5 h. Gnid köttet med pressad vitlök, salt och örter. Lägg smörklickar ovanpå. Sila köttspadet och använd till en underbar sås.

Köttlåda minst 10 kg getkött, 170 kr/kg

Köttlåda med fryst getkött, innehåll enl. ovan minst 10 kg i en låda. Max 2 st stekar, 2 st bogar, 2 st getlägg och 2 st paket getfärs per låda.
I övrigt fritt val så länge lagret räcker.

Du kan även ladda ner vår prislista som en PDF-fil här; Prislista_getkött_vitageten

Tips så tillagar du getkött

Vill du ha tips på hur du tillagar getkött klicka här