Getost

Getost får sin karaktäristiska smak från kaprinsyra. Kaprinsyra är en smakrik fettsyra som dessutom främjar utvecklingen av de goda tarmbakterierna i våra magar. Dessa nyttobakterier stärker immunförsvaret och motverkar mag-tarmbesvär. Getosten är även nyttig på grund av sitt höga innehåll av kalcium, selen, zink, A-vitamin, B12-Vitamin och spårämnen.

Krämig Chèvre


Krämig Chèvre är vår speciellt utvecklade getost på burk – Chèvre är franska för “get”. Chèvre är en mycket populär getost med en unik aromrik och lätt syrlig smak som skiljer den från andra ostar. Vår ”Krämig Chèvre” i olja är en variant på den klassiska Chèvre rullen. Vi ville hitta ett sätt att förlänga hållbarhet samt bibehålla den underbara smaken.

“Guldet” från Österlen

Krämig Chèvre skärs i stora generösa kuber som sedan ligger i den finaste ECO och kravmärkta kallpressade rapsolja från Österlen, “Guldet” från Österlen. Kallpressad rapsolja är hälsosamt och har en bra balans mellan fleromättade och enkelomättade fettsyror. Rapsoljan har den lägsta halten mättat fett av alla vegetabiliska oljor.

Förpackningsbanta

Vi vill även nämna vår glasburk som enlig oss ska återanvändas. Den är gjord för att klara både kokning och sterilisering många gånger om. Den tål maskindiskning och bakning i vanlig ugn och micro! Burken försluts med en ring av naturgummi och metall klämmor. Glasburken är oerhört mångsidig och det är bara din fantasi som sätter gränsen för denna långlivade förpackning.

Tips; om den greppvänliga delen av gummiringen “gummipipen” pekar nedåt så vet du att den har slutit tätt. När bruken ska öppnas kan man även dra i gummipipen för att släppa vakuumet i burken så går det lättare att öppna.