Uncategorized

Renovering av getstall del 1

Det är inte allt som är lika kul att andas in när man renoverar ett gammalt stall!

Nu har vi påbörjat renovering av getstallet. Det är mycket att göra och det gäller att tänka till så att det blir bra. Men hur ska man få det ”bra” när man inte tidigare har haft mer än 1 get. Nu ska jag tänka mig en framtid med 40 getter som ska mjölkas, föda killingar, bli sjuka o.s.v. jag får helt enkelt ha en strategi att hålla det enkelt till en början med tanke på att utveckla det hela till en mer komplex och brukbar inredning.

Underbart är det i varje fall när man kan få hjälp av yngsta sonen med det värsta, det där att köra med vinkelslip är inte riktigt min grej 😊 Däremot har jag inget emot att släpa ut stora sjok och lägga på elden. Det är också spännande att peta fram fina skatter i askan som man kan återanvända.

renovering av get stall
yngsta sonen hjälper till med vinkelslipen, går lite snabbare än att såga för hand…

Tänk att det kan vara så kul med hårt kroppsarbete, det värker både här och där. Det är i varje fall med ett stort leende på läpparna som jag går och lägger mig denna kväll 😊 trots att ena fingret är alldeles blodigt och svullet efter att jag slagit mig själv med släggan.

fynd i askan
fynd i askan som kan återanvändas 🙂
fynd i askan som kan återanvändas
det var rena skattkistan i askan…
eld
gammalt stall brinner bra…
gott med mat efter hårt arbete…